Mijn naam is Hanny den Boer.

Ik heb dertig jaar met plezier gewerkt in diverse functies in de jeugdhulpverlening. Zo heb ik heb gewerkt met (groepen) kinderen & jongeren, in gezinnen thuis (ambulante jeugdzorg), als begeleider van pleeggezinnen en als trainer en werkbegeleider van gezinshuisouders. In die dertig jaar heb ik veel gezien, veel geleerd en ervaring opgedaan.
Bovenal heb ik genoten wanneer ik de groei en ontwikkeling mocht zien van kinderen, jongeren en hun gezinnen.

Met de veranderingen in de jeugdzorg begon het bij mij te kriebelen. Ik had het gevoel dat de vraag van een kind of gezin niet meer zo centraal kon staan als ik vond dat nodig was. Toen mijn functie bij een reorganisatie kwam te vervallen was dat schrikken én een kans. Een kans om vanuit mijn eigen praktijk hulp te bieden aan kinderen en ouders.

Ik word geraakt door de kinderen die maar dapper in alles hun best blijven doen, volhardend, zich verbijtend, altijd maar op zoek naar ‘het goed doen’. Kinderen die leven met hun voelsprieten uit. Wat verwacht de wereld van mij? Laat ik maar mee-kleuren, dan is het vast goed. Wat ze zelf precies willen? Wat hen uniek en bijzonder maakt? Welke kracht en kwaliteiten zij hebben? Ze weten het (nog) niet.
Is dat belangrijk dan? Jazeker is dat belangrijk!
Ik kan het weten, het is ook mijn zoektocht en proces geweest.

Mijn missie en drijfveer is  dat iedereen z’n eigen kleur leert kennen en durft te leven.

Groei en ontwikkeling gaan voor mij over:
Jezelf steeds beter leren kennen, van jezelf houden, je eigen keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf.
Zodat je op je eigen stevige benen de wereld kunt gaan ontdekken. In je element, met jouw kleur!

“Elk mens heeft zijn eigen kleur”.
Als ik rood ben en jij bent blauw, is het niet de bedoeling dat we  samen paars worden.
Alleen als we beiden onze eigen kleur blijven -onszelf zijn- is er contact en uitwisseling mogelijk.
Dan is er betrokkenheid en nieuwsgierigheid naar jezelf en de ander.
Alleen als we allebei ons zelf blijven kunnen we SAMEN ZIJN. 

Kinderen en ouders help en ondersteun ik nu vanuit mijn praktijk ‘Met Hanny’
Hier zet ik mijn kennis en ervaring in als:

 • Psychosociaal Kinder & Jeugdtherapeut
  Zodat kinderen zichzelf beter leren kennen en begrijpen omdat ze snappen hoe het zit met hun gedachtes, gevoelens en gedrag. Kinderen ervaren dat ze het zelf weten, kunnen en doen. Zij vinden hun eigen oplossing voor het probleem wat zij ervaren.
  Zodat ouders ontdekken wat hun kind van hen nodig heeft en zij weer handvatten hebben om hun kind te helpen.
 • Somatic Experiencing (=lichaamsgericht) Traumapractitioner.
  Zodat je ontdekt hoe belangrijk jouw lichamelijke gevoelens (lichaamssensaties) zijn. Hoe je ze kunt herkennen en ‘hoort’ wat ze je vertellen. Het zijn namelijk belangrijke signalen van stress- en angst of ontspanning. Door ze weer natuurlijk te laten stromen wordt je veerkracht en je weerbaarheid vergroot.
 • Jeugd-en Gezinsprofessional.
  Waarmee er ruimte en aandacht is voor alle leden van je gezin.

Als je het vraagt, zeggen mensen over mij dat ik een open, vriendelijk en toegankelijk mens ben. Iemand die rust uitstraalt en anderen in hun waarde laat, die verhelderend en verdiepend de kern van het verhaal weer kan geven, onderzoekend nieuwsgierig is en kritisch doortastend haar vragen stelt.

En als ik er zelf iets over mag zeggen….
Ik herken de rust die anderen in mij zien, hou daarnaast ook erg van actie, spelen, bewegen en lekker gek doen. Leergierig als ik ben, verdiep ik me regelmatig in een opleiding of specialisatie. Ik zing graag lekker hard mee met de radio, als ik alleen in de auto zit en niemand hoeft mee te genieten. Spannende boeken zijn favoriet, ik geniet enorm van kamperen en buiten zijn, wil elk jaar minstens 1x de bergen in. Ik hou van echte winters met sneeuw en heldere vrieskou, van lekker eten in goed gezelschap en van lachen.

Da’s een heleboel over mij.

En wat is jouw verhaal? Kan ik jou of je kind ergens bij helpen?
Laat het me maar weten.