Je kind weer in z'n element, daar gaat het om

Het is natuurlijk heerlijk als je ziet hoe je kind in z’n element is. Hoe het z’n ontdekkingen doet en zichzelf steeds meer leert kennen en laat zien.

Als je kind niet in z’n element is ‘vertelt’ het dit bewust of onbewust met z’n gedrag:  je kind trekt zich terug, huilt snel, reageert steeds zo boos, je hebt het idee dat je kind de boel ‘saboteert’, het slaapt zo slecht, je kind laat zich op de kop  zitten of het gedraagt zich pesterig naar anderen,….

Of je merkt nog ander gedrag op bij je kind.

Jij als ouder maakt je in elk geval zorgen.

Weet je zelf even niet meer hoe je je kind kunt ondersteunen en helpen?

crying-572342__340cr
Depositphotos_1636141_original
child-1439468__340
sad-217252__340cr

Gedrag heeft altijd een goede reden

Maar soms is dat gedrag helemaal niet handig of fijn.
Je kind komt erdoor in de problemen, het krijgt snel ruzie of anderen begrijpen het gewoon niet meer.  Grote kans dat je kind het zelf ook allemaal niet meer snapt of weet hoe het anders kan.

Met Hanny helpt kinderen -en ouders- voorbij het gedrag te kijken en te ontdekken tegen welk bang, verdrietig of ander ‘naar’ gevoel zij zich met hun gedrag eigenlijk beschermen.  Kinderen ontdekken dat ze niet hun gedrag, gedachten en gevoelens ZIJN maar dat ze dingen DOEN (gedrag) en gedachten en gevoelens HEBBEN. Zo kunnen pijnlijke gevoelens getroost of opgelost worden.
Als je je weer fijn voelt is dat onhandige gedrag immers niet meer nodig.

Tijdens een Coaching of Therapie traject ontwikkelen kinderen spelenderwijs meer zelfkennis, zelfrespect, zelfvertrouwen en zelfstandigheid.
Dat geeft grip, daar worden kinderen gelukkiger van!

Jij als ouder ontdekt tijdens oudergesprekken of een ouder-coaching-traject wat je kind van jou nodig heeft.
Daardoor ervaar jij ook meer grip en voel je je als ouder weer in je kracht en in je element.